Skip to main content

Osvojene nagrade

Senćanska „Réel“ čokoladna proizvodnja je višestruki međunarodni šampion kvaliteta!

Naša porodična manufaktura čokolade „Réel“ više puta se vratila kući sa neverovatnom pobedom sa međunarodnih takmičenja u Engleskoj. Moramo istaći da je „Réel“ PRVI predstavnik Srbije na dodeli zvezdica za najbolji ukus, takozvanom „Great Taste Awards”-u, i da je završio na podijumu „Academy of Chocolate“ i “Chocolate Awards“ takmičenja. I to ne samo sa jednim, već sa više slatkiša.

Ono što čini našu zanatsku proizvodnju čokolade u Senti drugačijom od ostalih, je to da mi omogućujemo svim sladokuscima da izaberu svoje omiljene kombinacije ukusa. Pravimo crne čokolade sa 70%, mlečne čokolade sa 35%, i bele čokolade sa 28% kakaa, koji ih čini izuzetno zdravim. I to nije sve! Čokolade obogaćujemo sa suvo-smrznutim voćem, začinima, i semenkama. Dodatke biramo od domaćih proizvođača koji osiguravaju svrstavanje brenda u premium kategoriju. Ono što je takođe važno jeste da ne koristimo aditive u proizvodnji. 

Mušterije su nam glavni motivatori i sa zadovoljstvom im kreiramo nove proizvode. Tako je nastao, pored širokog asortimana čokolada i bombonjera, prvi nagrađivani proizvod iz Vojvodine, Slana karamelizovana kremasta bela čokolada 28% sa hrskavom oblandom i naša kandirana narandža koja je osvojila ni manje više, nego zlatnu medalju. 

Šta je tačno prestižni "Great Taste Awards"?

"Great Taste Awards" je jedna od najpoznatijih nagrada za prehrambenu industriju u svetu. Više od deset hiljada brendiranih proizvoda takmiči se svake godine, iz celog sveta.

Konkurs, koji sa pravom možemo zvati Oskarom za hranu, dodeljuje tri, dve i jednu zvezdicu za najbolje proizvode. Žiri takmičenja broji više od 500 članova. Među njima su profesionalni kuvari popularnih Michelin restorana, poznati gastronomski specijalisti, direktori nabavke prestižnih prodavnica (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols i Whole Food Markets) i poznati kritičari hrane.

Kada vidite logotip "Great Taste Awards"-a na nekom website-u ili pakovanju proizvoda, kao na našoj slanoj karameli, onda možete znati da je nivo kvaliteta izuzetan. 

Kako je Réel postao cenjen i međunarodno priznat kvalitet?

Tokom trajanja „Great Taste Awards“ takmičenja, od marta do početka jula, u periodu od 65 dana, stručni tim sofisticiranog čula ukusa, proveo je više hiljada sati probavajući proizvode, te su njihove odluke nesporne. Oni donose svoje presude bez ikakvih prethodnih informacija, čak i bez uvida u pakovanje. Tri zvezde se mogu dodeliti samo u potpunoj saglasnosti i objektivno, i 2018. godine tu ocenu su dobila samo 192 proizvoda. Dve zvezde je dodeljeno za 1207 proizvoda, a jedna za nešto više od tri hiljade. To znači da je svega jedna trećina učesnika dobila priznanje.

Naša porodična čokoladna manufaktura sa svojom Slanom Karamelom je ušla u usku elitnu grupu sa glamuroznom jednom zvezdicom. 

Evo koje pohvale je dobila vojvođanska Hrskava Slana Karamela od žirija u Londonu:

  • „Čudesno izrađena sa dobro uravnoteženom slanoćom, tekstura omogućava oblandi da se savršeno topi, karamela prilično dobro stiže do nepca, sjajni kristali soli su vizuelno lepi, vrlo dobro ste odabrali svoje sastojke, volimo kvalitet svakog aspekta, naročito način na koji ste proizveli ovu laku vazdušastu ploču vafla sa puno ljubavi, jer je putovanje ukusa veoma ugodno.“
  • „Kakva lepa čokolada i opis koji zaista topi srce! Volimo ove sitne hrskave fragmente oblande i nivo soli je u potpunosti uravnotežen. Međutim, za nas čokolada nije imala bogatu karamelizovanu mlečnost kojoj smo se nadali. Ovo je dobra ideja, samo je čokoladu potrebno poboljšati.“
  • „Vrlo ravnomerni talasi, najneobičnija ideja. Dobro ocenjen nivo soli i krhkost koja daje ugodnu dodatnu teksturu. Ne previše slatko. Intrigantno!“

Réel je osvojila i „Chocolate Awards“ ne sa jednim, već sa dva proizvoda!

Od 2018. godine, naša porodična čokoladna manufaktura iz Sente se ponosi sa dva međunarodna šampiona. 

Međunarodni “Chocolate Awards” postoji od 2012. godine. Takmičenje vodi IICCT sa grupom nezavisnih međunarodnih partnera sa dugogodišnjim iskustvom u degustaciji i ocenjivanju čokolade, kao i vođenju događaja u vezi sa najfinijim čokoladama. Stručni žiri međunarodnog čokoladnog takmičenja u kom su kuvari, somelijeri, pisci  o hrani, i drugi, strogo prati njihov izgrađen sistem ocenjivanja. 

Takmičenja se održavaju u sve većem broju zemalja i regionima širom sveta, u kategorijama od kakao zrna do tabli i zanatskih čokolada. Pobednici regionalnih takmičenja se ocenjuju zajedno na Svetskom finalu, na kom predstavljaju najbolji radovi u godini.

Tokom 2018. godine, ponovo smo se istakli već priznatom Slanom karamelom. Ova slana karamelizovana kremasta bela čokolada sa hrskavom oblandom osvojila je srebro, ispunivši naše srce radošću. 

Naše zadovoljstvo je samo raslo kad su proglasili i drugi međunarodni šampionat iz naše zanatske proizvodnje na “Chocolate Awards”-u. Kandirana narandža, posuta cimetom i karanfilićem, prelivena tamnom čokoladom 70% je oborila žiri sa nogu koji je nagradio naš rad zlatnom medaljom

Ova međunarodna i svetska dostignuća su nas motivisala za dalji rast i učestvovanje u budućim konkursima i takmičenjima.

Nastavak uspeha na “Academy of Chocolate” takmičenju

Britanska akademija čokolade, poznata kao “Academy of Chocolate”, vodi kampanju za bolji kvalitet čokolade i promoviše veću svest o razlici između najfinijih čokolada i masovno proizvedenih čokoladnih poslastica koje su toliko popularne. Pokrenuto 2005. godine, prestižno “Academy of Chocolate” takmičenje identifikuje, prepoznaje, i predstavlja javnosti najtalentovanije svetske proizvođače čokolade i njihove nagrađivane proizvode. Pobednici ovog svetskog takmičenja zasigurno prave najfiniju čokoladu.

Proizvodi se obeležavaju po izgledu, dubini arome, ukusu, dužini i složenosti kako bi se odredili zlatni, srebrni, i bronzani pobednici u svakoj kategoriji. Ostali dobijaju pohvale i sugestije za razvoj.

Slana karamela naše zanatske radionice čokolade “Réel” ponovo je zasijala 2019. godine između 1600 takmičara iz 45 zemalja, kad je osvojila bronzanu medalju u kategoriji Aromatizovana bela čokolada na svetskom takmičenju “Academy of Chocolate”. 

Ispunili smo sledeće kriterijume slanom karamelom:

  • Sadrži samo kakao puter i nikakve druge biljne masti
  • Razmotren kvalitet, poreklo, i tretman kakao zrna
  • Ne sadrži veštačke aditive kao što su vanillin šećer, arome, boje, konzervansi, itd.
  • A od minimalnog sadržaja kako putera od očekivanih 30% za belu čokoladu, naša slana karamela ima 28%.

Probajte što pre međunarodne šampione kvaliteta, Réel zvezde svetskih takmičenja: Slanu karamelu i Kandiranu narandžu!

 

Recenzije